Frukostgalning
Här kommer den:
Amerikanska pannkakor
Det här receptet är typsikt amerikanskt. Pannkakorna skall vara små och en centimeter tjocka. Smeten blir mycket fastare än vanliga pannkakor. Och helst skall de naturligvis serveras med lönnsirap eller flytande honung.
Du behöver:
- knappt 5 dl vetemjöl
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk socker
- drygt 2 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.
Servera med lönnsirap, honung, smör, eller vad du tycker passar bra.
Min Favorit är att även ha i banan! Bara skär bananen i skivor och blanda i smeten! Mums!
Man kan även ha i annat, såsom choklad, blåbär, hallon m.m!
lägga till varandra på bloglovin?:)